Τα πρωτογενή πλεονάσματα στην ατζέντα της επίσκεψης Τζεντιλόνι στην Αθήνα
Η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας θα απασχολήσει τις συζητήσεις που θα έχει αύριο, Πέμπτη, με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι.
Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο ίδιος ο Επίτροπος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς για το εάν η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα απασχολήσει τις συζητήσεις του με την ελληνική πλευρά ο Ιταλός Επίτροπος ανάφερε:
«Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι οι προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θα γίνει συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά δεν μπορώ να προκαταλάβω το αποτέλεσμα της σχετικής συζήτησης».
Η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων ήδη από το 2021, κάτι που θέλει να αξιοποιήσει για μειώσεις φόρων και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων.
Βασικό επιχείρημα της Ελλάδας είναι πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διασφαλίζεται ακόμη και εάν υπάρξουν μικρότερα πλεονάσματα το 2021 και το 2022.
Μυτιλήνη: «Μπλόκο» αγροτών για δεύτερη ημέρα στο λιμάνι - Ανεστάλησαν δρομολόγια - Τι ζητούν (pics&vid)
10:31
Οι προημιτελικοί του Champions League με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
10:31
CNNi: Οι Ιρανοί σκάβουν σε υπόγεια τούνελ για να βρουν εκτοξευτές πυραύλων που είχαν κρύψει - Δορυφορικές εικόνες
10:17
Η αράχνη που «βαφτίστηκε» από τους Pink Floyd και κυνηγά θηράματα έως έξι φορές το μέγεθός της
10:08