ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νέο οργανόγραμμα και έμφαση στις ΑΠΕ η Μυτιληναίος

Με νέο οργανόγραμμα και έμφαση στις ΑΠΕ η Μυτιληναίος
ΙΝΤΙΜΕ

Αλλαγές στο οργανόγραμμα της Μυτιληναίος  ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης σηματοδοτώντας την αιχμή του δόρατος των επόμενων επενδυτικών της δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο και των αλλαγών για σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση και ενόψει των εξελίξεων που δρομολογούνται ευρωπαϊκά με την απανθρακοποίηση, η Μυτιληναίος δίνει πια μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας καθώς και στους κλάδους της εμπορίας φυσικού αερίου και στον ηλεκτρισμό.

Έτσι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος πρότεινε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, τα οποία κι ενέκριναν, τις ακόλουθες αλλαγές:

-Με την επικείμενη ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ EGN και την ταχύτατη εξέλιξή της σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, προστίθεται ένας νέος Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (ΤΕΔ) Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, με γενικό διευθυντή τον Νίκο Παπαπέτρου. Ο νέος ΤΕΔ ανάγεται πλέον σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας.

-Με βάση τις διεθνείς καλές πρακτικές και τις εξελίξεις στον ελληνικό ενεργειακό χώρο, ο ΤΕΔ Εμπορίας Φυσικού Αερίου ενοποιείται με τον ΤΕΔ Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ ήδη αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ενοποιημένα τα αποτελέσματα των εν λόγω δραστηριοτήτων. Τη θέση του γενικού διευθυντή στον ενοποιημένο πλέον ΤΕΔ Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου αναλαμβάνει ο Ντίνος Μπενρουμπή, ενώ ο μέχρι πρότινος διευθυντής ΤΕΔ Εμπορίας Φυσικού Αερίου Παναγιώτης Κανελλόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή με αρμοδιότητα τα θέματα Φυσικού Αερίου.

-Το θέμα της αειφόρου ανάπτυξης έχει εξελιχθεί από περιφερειακό στοιχείο σε βασική προτεραιότητα και κύριο μέρος της στρατηγικής και της οργάνωσης της εταιρείας. Στη βάση αυτή η μέχρι τώρα Γενική Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης μετασχηματίζεται σε Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης με γενικό διευθυντή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Η νέα Γενική Διεύθυνση θα αποτελεί το «center of excellence» της Μυτιληναίος στον χώρο της αειφόρου ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ