ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
Pixabay

Στις 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η πληρωμή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή για ειδικές περιπτώσεις μέσω των Δήμων και κέντρων της κοινότητας ή όσοι είναι εξοικειωμένοι στο www.keaprogram.gr.

Όταν το νοικοκυριό απαρτίζεται από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας.

Μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, νοικοκυριά με έστω ένα ενήλικο μέλος αλλοδαπό, υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους και στα Κέντρα Κοινότητας.

Η μονάδα που υποβάλλει την αίτηση είναι το νοικοκυριό, κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνεται μία αίτηση από όλα τα ενήλικα άτομα που διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για οριστική υποβολή της αίτησης, αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της.

Ο αιτών προσκομίζει υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού (ακόμα και στις περιπτώσεις μονοπρόσωπου νοικοκυριού) το έντυπο συναίνεσης.

Οι υπογραφές στο έντυπο συναίνεσης πρέπει να έχουν θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής (για όλα τα ενήλικα μέλη εκτός από τον αιτούντα που το προσκομίζει).

Σε περίπτωση που η αίτηση αφορά και φιλοξενούμενα μέλη, υπογράφεται υποχρεωτικά και από όλα τα ενήλικα τα φιλοξενούμενα μέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ