ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόθεση Folli Follie: Η επιστολή των πιστωτών κατά των μεθοδεύσεων Κουτσολιούτσου

Υπόθεση Folli Follie: Η επιστολή των πιστωτών κατά των μεθοδεύσεων Κουτσολιούτσου
Παντελής Σαίτας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κάθετα αντίθετοι με τις αλλαγές στη Διοίκηση της Folli Follie που προτάθηκαν από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο στις 4 Φεβρουαρίου 2020 εμφανίζονται οι ομολογιούχοι πιστωτές της εισηγμένης, προειδοποιώντας πως «θα ήταν πολύ επιζήμιες για τον Όμιλο και θα έθεταν σε κίνδυνο τη συνεχιζόμενη βιωσιμότητά του».

Η σχετική αναφορά εμπεριέχεται σε επιστολή που γνωστοποίησε ομάδα των ομολογιούχων της Folli Follie, στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θέμη Σοφού.

Στην επιστολή, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το CNN Greece, οι ομολογιούχοι εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους επί του περιεχομένου της επιστολής του Δημήτρη Κουτσολιούτσου (της 4ης Φεβρουαρίου 2020), με την οποία ζήτησε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Folli Follie που έχει προγραμματιστεί για την 20η Φεβρουαρίου 2020.

Οι ομολογιούχοι επικαλούνται τους ακόλουθους λόγους:

1) Πως στις 26 Νοεμβρίου 2019 συμφωνήσαν τους όρους αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού χρέους του Ομίλου της Folli Follie με το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και πως από τότε όλες οι πλευρές εργάζονταν για τη νομική τεκμηρίωση που απαιτείται για την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας. «Είμαστε της άποψης ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο εργάζεται προς το συμφέρον της Εταιρείας και των πιστωτών της να εφαρμόσουν την Αναδιάρθρωση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

2) Πως η προτεινόμενη αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie σε αυτό το στάδιο θα βλάψει την εμπιστοσύνη των πιστωτών στη Διοίκηση της εταιρείας, η οποία ενισχύθηκε μετά την αντικατάσταση του Γιώργου Κουτσολιούτου και του Περικλή Δοντά.

3) Δεδομένου ότι η της καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Κουτσολιούτσου σε απάτη και σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συνεισέφερε σημαντικά στις τρέχουσες οικονομικές δυσχέρειες του Ομίλου εις βάρος των πιστωτών του, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε μέτρα προτείνει ο ίδιος. Δεν κρίνεται πως θα είναι προς το συμφέρον της εταιρείας ή των πιστωτών της και ειδικά πως ο κ. Κουτσολιούτσος θα υποστήριζε τη λήψη προσωρινών μέτρων εναντίον του.

4) Η προτεινόμενη αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie αυτή τη στιγμή θα καθιστούσε σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή της αναδιάρθρωσης, η οποία είναι πιθανόν να είναι σημαντικά επιζήμια για την εταιρεία διότι θα μειώσει τη βιωσιμότητα της και θα ασκήσει αυξημένη πίεση στην ήδη εύθραυστη θέση ρευστότητας της εταιρείας, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει στην πτώχευση της Folli Follie, κάτι που όπως τονίζεται «δεν είναι σαφώς προς το συμφέρον των σημερινών μετόχων ή πιστωτών».

Και η επιστολή των πιστωτών καταλήγει ως εξής:

«Εν κατακλείδι, είμαστε της άποψης ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες προτείνονται στην επιστολή του μετόχου (σ.σ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου), θα ήταν πολύ επιζήμιες για τον Όμιλο και θα έθεταν σε κίνδυνο τη συνεχιζόμενη βιωσιμότητά του».

84315458 635088903917880 9051795562327703552 n
85057892 194945481880679 2360087630118387712 n copy

Στη βάση της επιστολής αυτής η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να βρει τρόπο να αναχαιτίσει τις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος εμφανίζεται να προσπαθεί να μπλοκάρει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εισηγμένης. Εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιοριστεί (ξανά) στο επίπεδο των εξαγγελιών και της επικοινωνίας, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα εκτεθεί για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνοντας την εγκατεστημένη εντύπωση των επενδυτών πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι ξέφραγο αμπέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ