ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαριφόπουλος στο CNN Greece: Τεχνολογικές επενδύσεις ως ανάχωμα στο brain drain

Ζαριφόπουλος στο CNN Greece: Τεχνολογικές επενδύσεις ως ανάχωμα στο brain drain

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης περιγράφει στο CNN Greece, ο αρμόδιος υφυπουργός, υπεύθυνος για θέματα ψηφιακής στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, εκτός από την Amazon και την ebay έχουν εκδηλώσει κι άλλες εταιρείες ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

Αναφορικά με το gov.gr, ο υφυπουργός ανέφερε πως η πρώτη φάση του θα είναι έτοιμη το πρώτο εξάμηνο και στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Στην έναρξη της εφαρμογής του οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση.

Ο κ. Ζαριφόπουλος αποκάλυψε πως αυτό που κάνει τώρα είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει κάνει στην επαγγελματική του ζωή, καθώς αποδέκτης είναι ο πολίτης και η βελτίωση της καθημερινότητάς του. Παράλληλα ο υφυπουργός επεσήμανε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους προϋποθέτει πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δεξιότητα για να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη εκπαίδευση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο όσο και των πολιτών.

Επίσης, ο κ. Ζαριφόπουλος εξέφρασε την άποψη πως τα νέα έργα πληροφορικής θα ενισχύσουν την απασχόληση αλλά και θα φέρουν πίσω στην Ελλάδα επιστήμονες που έφυγαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε ό,τι αναφορά στο μεταναστευτικό, ο υφυπουργός το χαρακτήρισε ως τη πιο σοβαρή πρόκληση για τη χώρα, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα φέρει αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνει σοβαρή δουλειά και πως γίνονται κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως η ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ