ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται ΚΕΑ και προνοιακά επιδόματα
Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Φεβρουαρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων, καθώς και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής των χρημάτων (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).
Οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, από το απόγευμα και μετά.
Σημειώνεται πως το ΚΕΑ μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με τις αλλαγές που συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου.
«Κόλαση» βομβαρδισμών στη Βηρυτό: Φωτογραφία καταγράφει βλήμα τη στιγμή που πλησιάζει σε πολυώροφο κτήριο
12:24
Στις 7 Μαΐου η δίκη του πατέρα Αντωνίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης δυο αγοριών
12:23
Ποιος είναι ο Εσμαέλ Κατίμπ ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν που «εξοντώθηκε» από το Ισραήλ
12:23
Ζάκυνθος: Κατέληξε ο οδηγός του ΙΧ μετά το τροχαίο με σχολικό λεωφορείο
12:20