ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς

Έρχεται νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του θεσμού του Χρηματιστηρίου και το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα απασχολήσει γεύμα εργασίας που αναμένεται να έχει την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Ο ΣΜΕΧΑ έχει ήδη γνωστοποιήσει τις θέσεις του στο υπουργείο Οικονομικών με τους βασικούς πυλώνες των προτάσεών του να έχουν να κάνουν με την προσέλκυση επενδυτών και στην αναβάθμιση του χρηματιστηριακού θεσμού.

Σε επιστολή που έστειλαν οι χρηματιστές στον κ. Ζαββό αναφέρουν πως θα πρέπει να θεσπιστούν φορολογικά κίνητρα για τους ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μέσω αποταμιευτικών λογαριασμών και θα πρέπει να προβλεφθούν μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές για τις εταιρείες που εισάγονται στο χρηματιστήριο.

Ακόμη, ο ΣΜΕΧΑ προτείνει τον εμπλουτισμό της αγοράς με επενδυτικά προϊόντα όπως για παράδειγμα τα μερίδια συνεταιριστικών τραπεζών και τα ομόλογα που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής», η σύσταση Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και την αναβάθμιση του ΧΑΑ ώστε να διαπραγματεύονται σε αυτό πρωτογενώς και δευτερογενώς ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ