ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: «Πέφτουν οι μάσκες» στη σημερινή Γενική Συνέλευση

Folli Follie: «Πέφτουν οι μάσκες» στη σημερινή Γενική Συνέλευση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Καθοριστική για το μέλλον της Folli Follie κρίνεται η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, στην οποία εκτιμάται πως η πλευρά Κουτσολιούτσου θα προσπαθήσει να αντικρούσει τις νέες αποκαλύψεις για το ρόλο της στη διοίκηση της εισηγμένης τους τελευταίους 14 μήνες.

Ενδείξεις σύγκρουσης συμφερόντων στη συμπεριφορά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie αποκαλύπτουν ευρήματα από τον έλεγχο της PwC στην εταιρεία, τα οποία έφερε στο φως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών του αιτήματος της για αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την PwC, κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2018 – Δεκεμβρίου 2019 εντοπίστηκαν ενδείξεις σύγκρουσης συμφερόντων στη συμπεριφορά μελών του ΔΣ της Folli Follie.

Ορισμένα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της Folli Follie ενεργούσαν σε συννενόηση ή συνεργασία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, προβαίνοντας σε ενέργειες, που σύμφωνα με την έρευνα, πιθανότατα δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας.

Η PwC έκρινε ότι τα ευρήματα που προέκυψαν συνάδουν με τα όσα ανεφεραν πρώην μέλη του ΔΣ σε επιστολές τους, δηλαδή ότι ορισμένα μη εκτελεστικά μέλη ενεργούν προς όφελος του βασικού μετόχου, λαμβάνοντας αποφάσεις εκτός κανονιστικής διαδικασίας που δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση στην σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης θα τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων ζητημάτων, αλλά και σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας όπως προέκυψε από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, για τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και για τις ενέργειες για την εξυγίανση της.

Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο αναμένεται να εξετασθεί σε βάθος αφορά στην απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να δεσμευτούν οι 804.728 μετοχές της Dufry, κυριότητας της Folli Follie. Δεδομένου ότι οι εν λόγω μετοχές αποτελούν το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, από την απόφαση της Αρχής επηρεάζεται η διαδικασία εξυγίανσης και είναι πιθανόν να μην πιαστούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης από την πλευρά των ομολογιούχων, ήτοι οι συγκαταθέσεις για να επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης που θα κατατεθεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ