ΟΠΕΚΑ: Αλλάζει η ημέρα καταβολής επιδομάτων - Πότε θα πληρωθούν
Την αλλαγή της ημερομηνίας καταβολής των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με άρθρο 22 του Ν. 4659/2020, στο εξής, η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.
Με τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ευκολότερου οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής των παροχών.
Επιπλέον, αποφεύγεται κάθε πιθανή αναστάτωση ή σύγχυση των πολιτών λόγω συχνής αλλαγής στις ημερομηνίες.
Tην Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:
- Επίδομα Παιδιού
- Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)
- Επίδομα Στέγασης (Ενοικίου)
- Στεγαστική Συνδρομή
- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
- Σύνταξη Yπερηλίκων
- Επίδομα Ομογενών
Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά στην πληρωμή της συμπληρωματικής 6ης δόσης του 2019.
SPONSORED
Η ανασφάλεια στο πετρέλαιο εκτοξεύει την τιμή της βενζίνης - Πόσα θα πληρώσετε για ένα «γέμισμα»
15:39
ΥΠΕΣ Ιταλίας: «O δράστης της Μόντενα δεν είχε σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις»
15:34
Τροχαίο στη Ρόδο: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον οδηγό - Το βίντεο από την ώρα του δυστυχήματος
15:31
Κατερίνη: Θύμα ενέδρας ληστών ιδιοκτήτης πρακτορείου - Του πήραν τσάντα με 26.000 ευρώ
15:28