ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Διατηρείται η εξαίρεση ελληνικών αγροτικών προϊόντων από δασμούς

ΗΠΑ: Διατηρείται η εξαίρεση ελληνικών αγροτικών προϊόντων από δασμούς
AP Photo/Petros Giannakouris

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την τελευταία οδηγία με την οποία διατηρείται η εξαίρεση ορισμένων ελληνικών αγροτικών προϊόντων από τους δασμούς ΗΠΑ-ΕΕ. Προστέθηκε ως νέα εξαίρεση από τον κατάλογο των δασμών και ο χυμός από δαμάσκηνα.

Όπως υπογραμμίζει, η σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με την οποία ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές, τα τυριά και το κρασί εξακολουθούν να εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ, προωθεί ακόμα περισσότερο τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, με τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη να κερδίζουν διαρκώς μεγαλύτερο έδαφος, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο ισχυρότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Σημαντικό ρόλο στην σημαντική αυτή εξέλιξη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ότι διαδραμάτισε και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τονίζοντας την ανάγκη της εξαίρεσης αγροτικών προϊόντων από τους δασμούς ΗΠΑ, τόσο στις συναντήσεις με τους Αμερικανούς αξιωματούχους που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα, όσο και στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου στην Ουάσιγκτον.

Για αναλυτικότερη πληροφόρηση βλ. Federal Register, Notice of Modification of Section 301 Action: Enforcement of U.S.WTO Rights in Large Civil Aircraft Dispute (Docket No. USTR-2019-0003)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ