ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ
ΔΝΤ

Την επίσκεψη του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Τάο Ζανγκ, στην Αθήνα ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε πως ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου θα βρεθεί στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ωστόσο, ο κ. Ράις ανέφερε πως ο Τάο Ζανγκ στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει και συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τάο Ζανγκ, που είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντή στο ΔΝΤ από το 2016, έχει διατελέσει υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBOC), ενώ έχει εργασθεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα και την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Τη σημερινή ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ μονοπώλησε το θέμα του κοροναϊού και οι επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία. Ο Τζέρι Ράις ανέφερε πως το ΔΝΤ δεν διαθέτει προς το παρόν αρκετά στοιχεία για να διατυπώσει ασφαλείς προβλέψεις για την επίπτωση του ιού στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο τόνισε πως το Ταμείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα και πως διαθέτει πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξει οικονομικά χώρες που θα πληγούν από τον ιό, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε πως ο κοροναϊός είναι πιθανόν να επηρεάσει την Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε η Σύνοδος δεν θα αναβληθεί, απλά θα αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της, εφόσον η κατάσταση δεν εξελιχθεί ομαλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ