«Νοκ άουτ» από τον κοροναϊό το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σε νέο κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται και σήμερα, Παρασκευή, το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας διαρκώς σημαντικές στηρίξεις εν μέσω ρευστοποιήσεων σε όλες τις κεφαλαιοποιήσεις. Σημαντικές εκροές καταγράφονται και στην αγορά ομολόγων, με το δεκαετές ομόλογο αναφοράς να καταγράφει απόδοση πέριξ του 1,4%.
Η αγορά έχει επιδοθεί εκ νέου σε ελεύθερη πτώση, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα κι ενώ ενισχύονται οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού διεθνώς.
Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-6,89%), της Τέρνα Ενεργειακή(-5,96%), της Πειραιώς (-5,86%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(-5,65%), των ΕΛΠΕ(-5,60%), της Lamda Development (-5,14%), της ΕΥΔΑΠ(-5,11%) και της Εθνικής (-5,09%).
O Γενικός Δείκτης, στις 12:20, υποχωρούσε στις 718,02 μονάδες σημειώνοντας βουτιά 6,50%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,85 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται έξι μετοχές, 70 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.
Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας(-6,17%), της Ακίνητης Περιουσίας (-5,52%) και των Τραπεζών (-4,87%).Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ+10,00% και Fieratex+8,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank-12,17% και Άβαξ-12,09%.
Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ: Οι περιορισμοί στο ιρανικό πετρέλαιο ενδέχεται να χαλαρώσουν
15:04
Instant Win: Μοναδική εμπειρία διασκέδασης από την Allwyn – Κέρδη έως 500 ευρώ στη στιγμή σε χιλιάδες τυχερούς με δωρεάν συμμετοχή στα καταστήματα Allwyn
14:57
Για «αχάριστους συμμάχους» μιλούν οι ΗΠΑ και προειδοποιούν το Ιράν με σκληρές επιθέσεις - Η Τεχεράνη κλιμακώνει τα αντίποινα σε Κόλπο και Ισραήλ
14:56
Η επιστροφή του Τομ Χόλαντ στο πρώτο τρέιλερ του «Spider-Man: Brand New Day» (vid)
14:54