ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα λαμβάνει η ΕΚΤ για να προστατεύσει το προσωπικό της

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα λαμβάνει η ΕΚΤ για να προστατεύσει το προσωπικό της
AP Photo/Jean-François Badias

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά επιχειρησιακών μέτρων για να προστατεύσει το προσωπικό της από τους κινδύνους που σχετίζονται με την εξάπλωση του κορωνοϊού, COVID-19.

Στη βάση αυτή, όλα τα ταξίδια των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και των εργαζομένων της ΕΚΤ που κρίνονται μη απαραίτητα περιορίζονται έως τις 20 Απριλίου 2020, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Οι δε επισκέψεις στην κεντρική τράπεζα αναστέλλονται για την ίδια περίοδο.

Η ΕΚΤ αναβάλλει ή ακυρώνει συνέδρια που θα φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της και μεταθέτει σε νέα ημερομηνία το συνέδριο που θα πραγματοποιούσε στις Βρυξέλλες.

Οι τακτικές συνεντεύξεις Τύπου της ΕΚΤ μετά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική δεν επηρεάζονται από την απόφαση αυτή και η επόμενη διάσκεψη Τύπου στις 12 Μαρτίου θα γίνει κανονικά.

«Με τα σημερινά μέτρα, διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας, διατηρώντας παράλληλα μια πλήρως λειτουργική κεντρική τράπεζα και τη λειτουργία του τραπεζικού ελέγχου», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει καταχωρισμένες περιπτώσεις υπαλλήλων της ΕΚΤ που να έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ