ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρύφων Αλεξιάδης: Το αφορολόγητο θα συνδέεται με τη χρήση κάρτας

Τρύφων Αλεξιάδης: Το αφορολόγητο θα συνδέεται με τη χρήση κάρτας
Να μαζεύουν αποδείξεις κάλεσε τους πολίτες ο Αλεξιάδης Eurokinissi

Να μαζεύουν τις αποδείξεις τους μέχρι να έρθει η τελική διάταξη που θα συνδέει το χτίσιμο του αφορολόγητου με τις αποδείξεις, κάλεσε πολίτες, μισθωτούς και συνταξιούχους ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ειδικότερα, είπε πως για το κτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, ενώ αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν συνέστησε «υπομονή» μέχρι να έρθει η σχετική διάταξη.

«Στη διάταξη θα ξεκαθαρίζεται το ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται», ανέφερε και αποσαφήνισε πως μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης δεν θα είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες για το θέμα των τραπεζικών προμηθειών, ενώ υπογράμμισε ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες, σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος από το υψηλά στα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα», είπε και προσέθεσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη με την οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησής τους.

Στη βάση αυτή ο κ. Αλεξιάδης απεύθυνε έκκληση στους αγρότες για διάλογο. «Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες», τόνισε και χαρακτήρισε το αίτημα των αγροτών για αφορολόγητο12.000 ευρώ μη συμβατό με την πραγματικότητα. «Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε ότι η αύξηση των φόρων στα προϊόντα αυτά ενίσχυσε το λαθρεμπόριο και οδήγησε σε χαμηλή εισπραξιμότητα. «Δεν έχουμε τη λογική: φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε», είπε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Για το θέμα των ανασφάλιστων ΙΧ είπε πως το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τόσο τα ανασφάλιστα οχήματα όσο και εκείνα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. «Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», απεκάλυψε σχετικώς. Αναφερόμενος δε στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι θα σταλούν και σε εκείνους ειδοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης

Τι χρειάζεται για να «χτίσετε» το αφορολόγητο

Αλεξιάδης: Όλες οι δαπάνες με κάρτες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Αφορολόγητο όριο: Δαπάνες από κάρτες και τράπεζες στη φορολογική δήλωση το 2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ