Στον Εισαγγελέα εφοριακοί και τελωνειακοί με αδικαιολόγητα περιουσιακά στοιχεία
Στον εντοπισμό πέντε εφοριακών και τελωνειακών υπάλληλων με αδικαιολόγητα εισοδήματα συνολικού ύψους 510.000 ευρώ προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες» των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ολοκληρώθηκαν για το χρονικό διάστημα από 1η Μάιου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 89 στοχευμένοι έλεγχοι και βρέθηκαν πέντε υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων.
Στο εν λόγω δείγμα η παραβατικότητα ανήλθε στο 6% του συνόλου.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 83.000 ευρώ, ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 101.000 ευρώ, ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 166.000 ευρώ, ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 78.000 ευρώ και ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 82.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου και στον Εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση.
SPONSORED
Κάγια Κάλας: «Ενισχύεται η επιχείρηση ASPIDES - Αν χρειαστεί, θα επεκταθεί στο Ορμούζ»
21:28
«Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας», λέει ο Ζελένσκι
21:17
Ληστεία στην Κάτω Τιθορέα: Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα στους οκτώ συλληφθέντες
21:10
Εκτός κινδύνου ο 22χρονος παίκτης του Survivor - H ανακοίνωση της παραγωγής
21:06