ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγοραστές στα ελληνικά ομόλογα – Μικρή αποκλιμάκωση του spread

Αγοραστές στα ελληνικά ομόλογα – Μικρή αποκλιμάκωση του spread
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά το χθεσινό του ράλι σε υψηλά επίπεδα επτά μηνών, ενώ οριακή πτώση καταγράφει και το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου αναφοράς.

Σήμερα το spread υποχωρεί στις 261 μονάδες, από 275 μονάδες βάσης, στη χθεσινή συνεδρίαση, ενδεικτικό της μερικής εξομάλυνσης που σημειώνεται σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,644%, έναντι 1,914% στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,33%, έναντι 1,39% που ήταν στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας.

Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,9% από 2,3% χθες. Στην ομαλή πορεία της ελληνικής αγοράς ομολόγων συμβάλει και η αποκλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά των ιταλικών ομολόγων.

Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,28% από 1,4% που ήταν στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Η δε απόδοση του πενταετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,7%, έναντι 0,9% που ήταν στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ