ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ εξαιτίας του κορωνοϊού

Αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ εξαιτίας του κορωνοϊού
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Θα υπάρξει αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ, τόσο από την Κομισιόν όσο και από την Ελλάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην επιτευχθούν οι στόχοι στην Οικονομία λόγω των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του CNN Greece για το εάν η κυβέρνηση έχει «σχέδιο B», σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για την ανάπτυξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξει αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ και από την Κομισιόν και φυσικά και από την Ελλάδα. Αυτό βεβαίως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

Επίσης έκανε λόγο για διπλή ευελιξία σε σχέση με τους στόχους στην Οικονομία λόγω του κορωνοϊού. Σε ερώτηση του CNN Greece για το κατά ποσό μπορεί να υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός λόγω κορωνοϊού και τι προσδοκά η κυβέρνηση από το Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο στόχος είναι διπλός: Από τη μια να υπάρξει ευελιξία στους δημοσιονομικούς στόχους και από την άλλη να εξαιρεθούν συγκεκριμένες δαπάνες από τον Προϋπολογισμό.

Επίσης ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η Ελλάδα προσέρχεται στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου με τα παραπάνω δύο αιτήματα και στη συνέχεια θα οριστικοποιήσει το πλέγμα μέτρων για τη στήριξη της Οικονομίας.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διάγγελμα πολιτικού περιεχομένου, ενώ εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Βρούτση, Θεόδωρου Σκυλακάκη, Άκη Σκέρτσου και Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος όλο το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από το κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, το τελικό πακέτο μέτρων θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και θα τεθεί υπόψιν του Eurogroup.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ