ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Κρούσμα στα κεντρικά του ΔΝΤ- Εξ αποστάσεως εργασία για 2.000 εργαζομένους

Κορωνοϊός: Κρούσμα στα κεντρικά του ΔΝΤ- Εξ αποστάσεως εργασία για 2.000 εργαζομένους
EPA/ JIM LO SCALZO

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα ενημέρωσαν την Παρασκευή το προσωπικό τους στα κεντρικά γραφεία των οργανισμών στην Ουάσιγκτον ότι θα μπορούν προαιρετικά να εργάζονται εξ αποστάσεως, καθώς υπάλληλος του ΔΝΤ διαγνώσθηκε θετικός στο κορωνοϊό.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο παραμένει πλήρως λειτουργικό και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τα μέλη του. «Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας για να εντοπίσουμε τις στενές επαφές του στελέχους και εκείνων που μπορεί να έχουν πληγεί», ανέφερε.

Η εξ αποστάσεως εργασία των εργαζόμενων στα κεντρικά του ΔΝΤ ακολουθεί της απόφασης για αναστολή των ταξιδιών και των αποστολών του Ταμείου σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες που χαρακτηρίζονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ως υψηλού κίνδυνου για την εξάπλωση του ιού.

Η προτροπή για εξ αποστάσεως εργασία, η οποία δεν είναι υποχρεωτική, επηρεάζει περίπου 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται στην έδρα του ΔΝΤ και περίπου 16.000 υπαλλήλους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας θα διεξαχθεί τον Απρίλιο σε εικονική μορφή (virtual format) λόγω του κορωνοϊου. Αυτό δεν σημαίνει πως η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ θα ακυρωθεί. Απλά θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά, μέσω broadcasting από την έδρα του Ταμείου.

Οι δε αντιπρόσωποι των διαφόρων κρατών και οργανισμών δεν θα παραστούν αυτοπροσώπως στις συναντήσεις, με την πιθανή εξαίρεση ενός μικρού αριθμού αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν σε επίσημες συναντήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ