ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Βουλή η πρόταση Τσακαλώτου για τον νέο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Στην Βουλή η πρόταση Τσακαλώτου για τον νέο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Ο Αθανάσιος (Θάνος) Θανόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Από τους 13 υποψηφίους που ικανοποιούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που είχε επιφορτίσει με το έργο της επιλογής του νέου επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ομόφωνα πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον διορισμό του Αθανάσιου Θανόπουλου στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστική Αρχής.

Ο υπουργός Οικονομικών θα εισηγηθεί εντός των ημερών τη τοποθέτηση του κ. Θανόπουλου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και θα αποφασίσει με αυξημένη πλειοψηφία.

Ο κ. Θανόπουλος είναι τα τελευταία χρόνια επιστημονικός συνεργάτης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και από τη θέση αυτή εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Council Working Party on Statistics.

Ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα στατιστικής και σε μεγάλο βαθμό είχε διαμορφώσει το νέο νόμο για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που επέφερε αλλαγές στο Ν.3832/2010 για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα.

Ο κ. Θανόπουλος έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ (PhD in Economics), στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Τουλούζης (Diploma in Advanced Quantitative Economics και Master in Mathematical Economics and Econometrics) και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ