Το δώρο του Πάσχα θα δοθεί καλοκαίρι;
Μπορεί ο πρωθυπουργός να επιβεβαίωσε πως το Δώρο Πάσχα θα δοθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το πότε θα δοθεί.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει εξετάσει εισηγήσεις προκειμένου το Δώρο Πάσχα να καταβληθεί μετά από 4 μήνες και να συμπέσει με το επίδομα αδείας.
Η σχετική εισήγηση στηρίζεται στην λογική ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τώρα την δυνατότητα να καταβάλουν, πέραν του μισθού και το Δώρο Πάσχα, αλλά και το ότι το δώρο θα πρέπει να πέσει στην αγορά όταν η οικονομική δραστηριότητα θα έχει επανέλθει σε κάποια υποτυπώδη επίπεδα και όχι τώρα που όλα είναι παγωμένα.
Δεδομένου ότι το Δώρο του Πάσχα συνολικά ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, η θέση της κυβέρνησης είναι πως η ρευστότητα αυτή θα πρέπει να κατευθύνει στοχευμένα.
Αυτό που μέλλει να καταδειχθεί είναι το εάν τελικά η πιθανή απόφαση για τη μετάθεση της καταβολής του Δώρου Πάσχα θα είναι προαιρετική ή υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου- Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
00:30
Η Βρετανία θα αναπτύξει νέο βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα της Ουκρανίας
23:59
Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Ρούμπιο - Κ. Κόμπου: Κοινές προτεραιότητες ΗΠΑ-Κύπρου
23:47
Super League: Ανατροπή στην κορυφή - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 16ης αγωνιστικής
23:37