ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 6 δισ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που θα δοθεί μέσω του εγγυοδοτικού μηχανισμού στις επιχειρήσεις

Στα 6 δισ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που θα δοθεί μέσω του εγγυοδοτικού μηχανισμού στις επιχειρήσεις
INTIME

Έως τα 6 δισεκατομύρια ευρώ, από 3 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε ανακοινωθεί την Τετάρτη, αυξάνεται το ποσό που θα δοθεί μέσω του εγγυοδοτικού μηχανισμού για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεβάζοντας το συνολικό πακέτο μέτρων προς τις επιχειρήσεις στα 8,75 δισ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση του τρίτου πακέτου μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης μέσω των τραπεζών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Στόχος μας είναι όταν με το καλό η επιδημία περάσει αμέσως να βάλουμε μπρος ξανά την ελληνική οικονομία. Είμαι απολύτως βεβαίως ότι αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων μας», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά την τριυπουργική συνέντευξη τύπου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης πως η αναστολή πληρωμής χρεών στις τράπεζες θα γίνεται με ένα τηλεφώνημα και πως όσοι επιθυμούν, μπορούν να αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν.

«Να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών που έχουμε κατακτήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, και συμπλήρωσε:

«Σύνθημά μας "Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά και κανένας δεν μένει πίσω"».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις σε συνεπείς δανειολήπτες. «Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως σήμερα αναμένεται να δημοσιευτεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ