Κορωνοϊός: Χαλαρώνει τους κανόνες για τα «κόκκινα» δάνεια ο SSM
Πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης που αφορούν κυρίως τον χειρισμό των «κόκκινων» δανείων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η ΕΚΤ επιτρέπει στις τράπεζες κατ’ ουσία να λαμβάνουν λιγότερες προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια προσφέροντας τους έτσι σημαντική κεφαλαιακή ανακούφιση.
Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ παρέχουν στις τράπεζες περαιτέρω χαλάρωση των εποπτικών κανόνων έτσι ώστε να τις βοηθήσουν ν΄ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, προσφέροντας ευελιξία στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι τράπεζες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν πλήρως από τις εγγυήσεις και την στάση των πληρωμών που εφαρμόζουν οι δημόσιες αρχές για να αντιμετωπίσουν η σημερινή κρίση. Επίσης συνέστησε στις τράπεζες να εφαρμόσουν τα νέα λογιστικά πρότυπα με έναν τρόπο που αποφεύγει τις υπερβολικές προβλέψεις για ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Η υιοθέτηση μιας λιγότερο αυστηρής προσέγγισης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων που έχει εξαγγείλει τις τελευταίες ημέρες η ΕΚΤ.
Δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια - και η Γη θα το νιώσει
22:01
Λίβανος: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις - Τραυματίστηκαν δημοσιογράφοι
21:52
Πιερρακάκης: Έχουμε «πυρομαχικά» - Κρατήσαμε έναν χώρο της τάξης των 200 εκατ. ευρώ
21:42
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νεκρό άνδρα στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο
21:33