ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Έως τις 30 Ιουνίου οι συγκεντρωτικές πελατών - προμηθευτών

Κορωνοϊός: Έως τις 30 Ιουνίου οι συγκεντρωτικές πελατών - προμηθευτών
INTIME

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών πελατών (ΜΥΦ).

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ για την απόφασή της αυτή έλαβε υπόψη «την ανάγκη παροχής πρόσθετου χρόνου για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών του ημερολογιακού έτους 2019, δεδομένων των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, που έχουν ως αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας».

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών (ΠΟΛ. 1022/2014) που αφορούν στο ημερολογιακό έτος 2019 θα υποβάλλονται μέχρι και την 30/06/2020. Για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών θα μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ