ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προτάσεις για την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Ποια επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προτάσεις για την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέβαλαν εννέα επενδυτικά σχήματα, με τη συμμετοχή συνολικά 11 εταιρειών.

Όπως ανακοινώσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δυνάμει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των μετόχων της ΔΕΠΑ ΑΕ, του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ (ΕΛΠΕ). Τα ΕΛΠΕ σημειώνεται ότι κατέχουν το 35%.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

- CG GAS LIMITED (όμιλος Κοπελούζου)

- MET HOLDING AG (ευρωπαϊκή ενεργειακή εταιρεία με έδρα την Ελβετία και παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες)

- POWER GLOBE LLC (Η Powerglobe Qatar – Κατάρ – είναι ο ενεργειακός βραχίονας της Optimized Holding AL FAISAL, μιας ιδιωτικής εταιρείας που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960)

- SHELL GAS BV (πρόκειται για τον ενεργειακό διεθνή κολοσσό με παρουσία σε 70 χώρες και 82.000 εργαζόμενους. Παράγει καθημερινά 3,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και πραγματοποιεί πωλήσεις πάνω από 71 εκατ. τόνους LNG)

-VITOL HOLDING BV (ολλανδική εταιρεία η οποία το 2018 είχε έσοδα 231 δισ. δολ., έχοντας διακινήσει περίπου 357 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων)

- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE

- Κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ & EDISON INTERNATIONAL HOLDING N.V.

- Κοινοπραξία ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ & ΔΕΗ ΑΕ

- ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ AE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ