ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει με το Δώρο Πάσχα

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει με το Δώρο Πάσχα
ΙΝΤΙΜΕ

«Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπο για την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων για τον Απρίλιο.

«Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους», είπε και διευκρίνισε πως «οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις της Πολιτείας, πρέπει να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα, στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες».

Ακόμη, συμπλήρωσε πως «στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Ολοκληρώνοντας σημείωσε πως «επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση ως 10 Απριλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ