Ελεύθεροι επαγγελματίες: 7μηνη παράταση και δόσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου-Μαρτίου
Παράταση επτά μηνών για την πληρωμή εισφορών Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2020 δίνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται από τον κορωνοϊό.
Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης προβλέπει επίσης πως οι παραπάνω εισφορές δύναται να πληρωθούν σε 4 δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Βάσει της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης οι πληττόμενοι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές περιόδου Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, απαιτητών έως 31/3/2020 και 30/4/2020 αντίστοιχα, καθώς και τυχόν δόσεων οφειλής από συμπληρωματική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών, απαιτητών εντός των παραπάνω ημερομηνιών, παρατείνεται χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό, τόκων και άλλων προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι εισφορές του Φεβρουαρίου - Μαρτίου εξοφλούνται τμηματικά σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καταβλητέες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως 30/9. Η η 2η δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τέλος Οκτωβρίου, η 3η έως τέλος Νοεμβρίου και η 4η δόση έως τέλος Δεκεμβρίου.
Αν καταβληθεί εκπρόθεσμα η δόση, τότε το σύνολό της θα προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο καθυστέρησης, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής. Όσοι τηρούν τους όρους της ρύθμισης, θα μπορούν να λάβουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας με ισχύ 2 μηνών.
Διαβάστε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση.
SPONSORED
ProntoPegno: Οι «φυλές» των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το ιταλικό ενεχυροδανειστήριο
08:58
FT: Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν αφαίρεση εξουσιών από την Κάγια Κάλλας - Η αντίδραση της Μόσχας
08:53
Αίγιο: Σήμερα η δίκη του 56χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία ομογενή στην Αυστραλία
08:50
Η νέα, 9η γενιά του Toyota Hilux θα έρθει και στην Ελλάδα
08:49