ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Θα πάμε μέχρι τέλους για την προστασία των κύριων συντάξεων

Σταθάκης: Θα πάμε μέχρι τέλους για την προστασία των κύριων συντάξεων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ώστε να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις παρά το μήνυμα του Πολ Τόμσεν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, περιορίζοντας τη δημόσια συνταξιοδοτική δαπάνη, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της. Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σταθάκης, η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία. Τόνισε, δε, ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Σταθάκης πραγματοποίησε νέο άνοιγμα και προς τους αγρότες, οι οποίοι έχουν φτάσει και συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Υπάρχει περιθώριο και για αυτό τους καλούμε σε διάλογο. Αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει».

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ