ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Σταϊκούρας: Υπάρχουν ακόμα διαφορές που εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο

Eurogroup - Σταϊκούρας: Υπάρχουν ακόμα διαφορές που εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο
INTIME

«Υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των κρατών - μελών της ευρωζώνης, παρά τη σημαντική πρόοδο, αλλά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν έως αύριο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την ολονύκτια συνεδρίαση του Eurogroup που διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο.

Η δήλωση του υπουργού, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής:

«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος πάνω σε ένα πιο φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη μετέπειτα ανάταξη της οικονομίας. Υπάρχουν ακόμα διαφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο».

Δεν βγήκε «λευκός καπνός»

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το Eurogroup για την συντονισμένη απάντηση της ευρωζώνης στις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Μετά από 16 ώρες διαβουλεύσεων, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας,Μάριο Σεντένο, ανακοίνωσε σήμερα στις 9:00 το πρωί πως «ανέστειλε» τις εργασίες του συμβουλίου έως αύριο.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Μάριο Σεντένο ανέφερε τα εξής «Μετά από 16 ώρες συζητήσεων ήλθαμε κοντά σε μια συμφωνία, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Ανέστειλα το Eurogroup και θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη. Ο στόχος μου παραμένει: Ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό δίκτυ ασφαλείας εναντίον των επιπτώσεων του κορωνοϊού (για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και οι χώρες) και μια δέσμευση για ένα ευμέγεθες σχέδιο ανάκαμψης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ