ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά από σήμερα η χορήγηση κλειδαρίθμου

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά από σήμερα η χορήγηση κλειδαρίθμου
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από σήμερα το πρωί, οι πολίτες, που χρειάζονται κλειδάριθμο για να αποκτήσουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε πλήθος υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, έχουν πλέουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το http://kleidarithmos.gov.gr/ και να λάβουν ηλεκτρονικά τον κλειδάριθμο κατόπιν πιστοποίησης ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου, που θα δηλώσουν, από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους.

Με τον τρόπο αυτό, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών δεν χρειάζεται πλέον να επισκεφθεί την εφορία στην οποία υπάγεται προκειμένου να προμηθευτεί το κλειδάριθμό του.

Η υπηρεσία αυτή αφορά στην Αρχική Εγγραφή των πολιτών στο Taxisnet, δηλαδή τη λήψη κλειδαρίθμου για πρώτη φορά. Πολύ σύντομα θα συμπεριλάβει και την Επανεγγραφή, δηλαδή τους πολίτες που έχουν ξεχάσει τόσο τους κωδικούς Taxisnet όσο και τον κλειδάριθμο που έλαβαν.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε:

«Η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κεντρικός στόχος μας, πολύ περισσότερο τώρα, όπου είναι αναγκαίο να προστατέψουμε την υγεία όλων μας».

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική λήψη κλειδάριθμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ