Προς νέα έξοδο της Ελλάδος στις αγορές με επταετές ομόλογο
Σε νέο δανεισμό μέσω επταετούς ομολόγου θα προχωρήσει τα επόμενα 24ωρα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Η έκδοσή του χρεογράφου θα προσδιοριστεί από τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά.
Ο ΟΔΔΗΧ όρισε ως αναδόχους της έκδοσης τις επενδυτικές τράπεζες Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale.
Το νέο ομόλογο θα είναι ωρίμανσης Απριλίου του 2027. Το επιτόκιο του με τις υφιστάμενες συνθήκες θα μπορούσε να είναι κοντά στο 2-2,1%.
Το Ελληνικό Δημόσιο θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να αυξήσει τα ήδη υψηλά ταμειακά του διαθέσιμα. Το ύψος της έκδοσης σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσε να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ.
Δεδομένου ότι η ΕΚΤ αποδέχεται πλέον τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για όλες τις πράξεις χρηματοδότησης της, η νέα αυτή έκδοση αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη ειδικά από τις ελληνικές τράπεζες.
SPONSORED
Ο ΟΣΕ αποκτά 14 προσομοιωτές εκπαίδευσης για μηχανοδηγούς και σταθμάρχες
14:22
Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Τζον Χίλι
14:19
Πανελλήνιες 2026: «Βατά, χωρίς εκπλήξεις» - Τι λένε οι φροντιστές για τα σημερινά θέματα των ΕΠΑΛ
14:08
Η πρώτη τσάντα από δέρμα που προέρχεται από κύτταρα Τυραννόσαυρου Ρεξ δημοπρατείται στο Παρίσι
14:08