ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Akazoo - Συνεχίζεται η έρευνα της QCM

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Akazoo - Συνεχίζεται η έρευνα της QCM
Quintessential Capital Management

Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει στην υπόθεση της ελληνικών συμφερόντων εισηγμένης στον Nasdaq εταιρείας Akazoo, η διοίκηση της οποίας έχει κατηγορηθεί από το fund Quintessential Capital Management (QCM) του Γκαμπριέλ Γκρεκό για παραποίηση οικονομικών καταστάσεων και παραπλάνηση των επενδυτών.

Μετά τις πολύ συγκεκριμένες αποκαλύψεις της Quintessential Capital Management, η διοίκηση της Akazoo ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, τη δημιουργία επιτροπής που θα ερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες. Των εργασιών της επιτροπής θα εποπτεύσει η νομική εταιρεία Latham & Watkins LLP η οποία θα λειτουργήσει και ως νομικός σύμβουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές, η Akazoo υποστηρίζει πως «δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει την ακρίβεια των αναφορών της Quintessential Capital Management». Συστήνει δε στους μετόχους της να είναι προσεκτικοί με τις πληροφορίες που περιέχει η αναφορά της QCM και τις οποίες τις χαρακτηρίζει ως «γνώμες και εκτιμήσεις». Σημειώνει μάλιστα ότι στόχος των αποκαλύψεων της QCM ήταν να πλήξει τη μετοχή της Akazoo και τους μετόχους της. Πάντως αναφέρει πως «με στόχο να διασφαλιστεί η διαφάνεια και προς άρση κάθε επιφύλαξης, η ειδική επιτροπή θα διενεργήσει ενδελεχή έλεγχο με τη βοήθεια των συμβούλων της».

Σήμερα το πρωί η Quintessential Capital Management (QCM) επανήλθε με καταγγελίες σε βάρος του πρώην στελέχους της Akazoo Παναγιώτη - Πάρι Τριανταφυλλίδη. Σύμφωνα με τις αναφορές του fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο ο Τριανταφυλλίδης έχει γνώση των όσων έχουν συμβεί στην Akazoo, καθώς είχε διατελέσει οικονομικός διευθυντής (CFO) της εταιρείας μέχρι που μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μάλιστα, η QCM αναρωτιέται γιατί ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είχε τετραετή συνεργασία με τη Διοίκηση της InternetQ (μητρική της Akazoo) και την ίδια την Akazoo, δεν κάνει καμία αναφορά στον λογαριασμό του στο Linkedin στη συνεργασία αυτή.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία που είναι αναρτημένα στο ΓΕΜΗ o Παναγιώτης - Πάρις Τριανταφυλλίδης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Akazoo Ψυχαγωγικές Υπηρεσίες Διαδικτύου και Ψηφιακών Εφαρμογών Ανώνυμος εταιρεία, στις 14/11/2019, δύο μήνες πριν αναλάβει οικονομικός διευθυντής σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Σε επικοινωνία που είχε με το CNN Greece ο κ. Τριανταφυλλίδης υποστήριξε πως τα έγγραφα και τα οικονομικά στοιχεία εισαγωγής της Akazoo στον Nasdaq υπογράφηκαν από άλλον CFO και δεν φέρουν τη δική του υπογραφή.

Πράγματι ως CFO της Akazoo στα σχετικά έγγραφα εμφανίζεται ο Pierre Schreuder, Ολλανδός με θητεία στην RBC Capital Markets και στην UBS.

Σύμφωνα με την πληροφορίες από την Quintessential Capital Management ο Pierre Schreuder, ως στέλεχος της RBC Europe Ltd, θυγατρικής της RBC Capital Markets είχε παράσχει υπηρεσίες στο παρελθόν στις Globo, Velti και InternetQ, με όλες τις προαναφερόμενες εταιρείες να φέρονται να έχουν ως κοινό την παραποίηση των οικονομικών τους καταστάσεων.

Η πλευρά των ακτιβιστών μετόχων της QCM υποστηρίζει πως οι έρευνες θα πρέπει να εστιάσουν στο ρόλο των κ.κ. Τριανταφυλλίδη και Schreuder και στο κατά πόσο εν γνώσει τους παραποίησαν τα οικονομικά μεγέθη της Akazoo.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση της Quintessential Capital Management που αφορά στην Akazoo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ