Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση οφειλών
Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση οφειλών Εγκύκλιο εξέδωσε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σύμφωνα με την οποία για οφειλές που καθίστανται απαιτητές, από τις 29 Φεβρουαρίου 2020 και εφεξής, είναι δυνατή η υπαγωγή τους σε παράλληλη ρύθμιση 12 δόσεων, διατηρώντας σε ισχύ την ευνοϊκή ρύθμιση των νόμων 4321/2015 και 4305/2014.
Συγκεκριμένα, για τους οφειλέτες που διατηρούν ενεργή ρύθμιση στους προαναφερόμενους νόμους, παρέχεται δυνατότητα υπαγωγής σε παράλληλη ρύθμιση των διατάξεων του ν. 4152/2013 (πάγια ρύθμιση) τυχόν οφειλών που αφορούν στις χρονικές περιόδους Δώρο Χριστουγέννων 2019, 01/2020 και κάθε επόμενης αυτών.
Όπως ορίζει η εγκύκλιος, τυχόν οφειλές, πριν από την κρίσιμη ημερομηνία, θα πρέπει να εξοφληθούν ολοσχερώς, προκειμένου να διατηρηθούν οι εν λόγω ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Οφειλέτης που θα ρυθμίσει οφειλές, σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις, θα πρέπει να τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους της παράλληλης ρύθμισης, προκειμένου να διατηρηθούν τα ευεργετήματα της ευνοϊκής ρύθμισης.
Τυχόν νεότερες οφειλές δύναται να ενταχθούν σε νέο δωδεκάμηνο διακανονισμό μόνο σε περίπτωση ολοκλήρωσης (εξόφλησης) της παράλληλης πάγιας ρύθμισης.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νίκαια λόγω της κηδείας του Γιώργου Μαζωνάκη
12:02
Ρωσικό χτύπημα σε τρένο στα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας - Κάλλας: «Είχε στόχο να τρομάξει τη Δύση»
12:01
Τα Ιμαλάια πλησιάζουν σε κρίσιμο σημείο - Επιταχύνεται το λιώσιμο των παγετώνων
11:54
Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες Ιράν και χωρών του Κόλπου για το Ορμούζ - Το Ριάντ «δείχνει» η Τεχεράνη
11:50