ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Άδικη η κριτική για τα ΚΕΚ - Πότε θα δοθούν τα 600 ευρώ

Βρούτσης: Άδικη η κριτική για τα ΚΕΚ - Πότε θα δοθούν τα 600 ευρώ
AP Photo

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπκά σχετικά με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων μέσω ΚΕΚ, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε άδικες τις επικρίσεις καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση ακούει, σέβεται και τιμά τους επιστήμονες και γι’ αυτό προχώρησε στην κατάργηση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης μέσω KEK (voucher) και οι επιστήμονες θα λάβουν τα 600 ευρώ απευθείας.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας συνεργάτης του που να συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα με ΚΕΚ και πως η διαδικασία τηλεκατάρτισης ήταν απόλυτα νόμιμη και έγινε με βάση το πλαίσιο που ήδη υπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τα ΚΕΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τον τρόπο πληρωμής των επιστημόνων και αναμένεται να λάβουν τα 600 ευρώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι την Τρίτη θα πληρωθούν τα 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί, με το συνολικό κονδύλι να ανέρχεται σε 84 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν πληρωθεί τα 800 ευρώ σε 686.000 εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ