ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους του εγγυημένου εισοδήματος

Μιχαηλίδου: Έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους του εγγυημένου εισοδήματος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά, για κάθε δικαιούχο.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων.

«Αυτές οι ημέρες, λόγω του κορωνοϊού, είναι δύσκολες και πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να είμαστε όλοι μαζί. Πρόθεση των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της οικογένειας, αλλά και των πιο αδύναμων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτή η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί εφάπαξ.

Παράταση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την παράταση του καθεστώτος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, με νομοθετική παρέμβαση εντός της εβδομάδας, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς, όπως είπε, «αναγνωρίζουμε τη μείωση της κίνησης στα βενζινάδικα». Ωστόσο εκτίμησε παράλληλα, ότι οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τους κεντρικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το κριτήριο για ένταξη των επιχειρήσεων στον δεύτερο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που θα γίνει μέσα στον Μάιο, θα είναι μία μεγάλη μείωση του τζίρου τους τον Απρίλιο. Κατέστησε επίσης σαφές, πως όσες επιχειρήσεις κατέγραψαν άνοδο τζίρου τον Μάρτιο τίθενται εκτός του α' κύκλου της ενίσχυσης αυτής, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Όπως είπε, στον α' κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» υπέβαλαν αίτηση ένταξης 138.000 επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι «αξιολογούμε τα στοιχεία τους για να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα έχει μέσα και τον μαθηματικό τύπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ