ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου στο CNN Greece: Νέα μέτρα για στήριξη της εργασίας και διασφάλιση των εισοδημάτων

Μιχαηλίδου στο CNN Greece: Νέα μέτρα για στήριξη της εργασίας και διασφάλιση των εισοδημάτων
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τέλος Μαΐου θα καταβληθεί στις οικογένειες με ανήλικα τέκνα που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως ανέφερε στο CNN Greece, η υφυπουργός Εργασίας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας παράλληλα πως το υπουργείο μελετά διαρκώς νέα μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την υφυπουργό η οικογένεια που δικαιούται το επίδομα θα λάβει 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά. Το ανώτατο όριο που έχει τεθεί είναι τα 300 ευρώ.

Η κ. Μιχαηλίδου γνωστοποίησε, επίσης, πως το έκτακτο επίδομα αφορά 212.000 πολίτες, η καταβολή του θα γίνει εφάπαξ, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα χρήματα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της οικογένειας και αναλόγως του δημοσιονομικού χώρου λαμβάνονται και οι σχετικές αποφάσεις.

Στο ερώτημα εάν υπάρξουν περαιτέρω έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε πως το υπουργείο Εργασίας από την αρχή της κρίσης με στοχευμένες και άμεσες κινήσεις στήριξε τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε όσες γυναίκες γέννησαν τον Απρίλιο θα πάρουν τα πρώτα 1000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που δήλωσαν την γέννηση.

Για την δεύτερη φάση της κρίσης η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως το στοίχημα αποτελεί η στήριξη της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Όπως ανέφερε το υπουργείο μελετά διαρκώς νέα μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και πως το κράτος μπορεί να παρέμβει για να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα, ωστόσο σε αυτό το δεύτερο στάδιο είναι επιτακτική ανάγκη να μείνει όρθια η οικονομία και η κοινωνία», προσέθεσε η υφυπουργός Εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ