ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Έντονο το ενδιαφέρον για δάνεια

Γεωργιάδης: Έντονο το ενδιαφέρον για δάνεια
ΙΝΤΙΜΕ

Έντονο είναι ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ για κεφάλαια κίνησης προς τις ενήμερες εταιρείες, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι το σύστημα δέχτηκε σε τρεις ημέρες 8.346 αιτήσεις δανείων από μικρομεσαίες και έχουν δεσμευτεί 1,386 δισ. ευρώ για παροχή ρευστότητας.

Όπως είπε ως τα μέσα Μαΐου θα τρέξει το πρόγραμμα για κεφάλαια κίνησης με εγγύηση 80% από το κράτος που απευθύνεται για όλες τις επιχειρήσεις. Το ποσό που θα μπορεί να αντληθεί φτάνει το 25% του τζίρου. Για το πρόγραμμα δόθηκε έγκριση από την Κομισιόν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και αναλάβει η Αναπτυξιακή Τράπεζα το κόστος των τραπεζικών προμηθειών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή.

Επεσήμανε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών και παράλληλα έδωσε έμφαση στα οικονομικά εργαλεία, επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ