Σε άνοδο η τιμή του πετρελαίου
Με άνοδο ξεκίνησαν τον μήνα Μάιο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παγκόσμια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Μετά τον Απρίλιο, που θα μείνει στην Ιστορία για τις αρνητικές τιμές του αμερικανικού αργού, οι επενδυτές μοιάζουν πιο αισιόδοξοι για τις πιθανότητες να υπάρξει επανεκκίνηση των οικονομιών, παρόλο που η ζήτηση προς το παρόν δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά.
Στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε κατά σχεδόν 5%, στα 19,75 δολάρια, καταγράφοντας συνολικά άνοδο περίπου 25% τις δύο τελευταίες ημέρες.
Το Brent Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε άνοδο 2,4% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Μπρεντ παράδοσης τον Ιούνιο έκλεισε χωρίς τις πωλήσεις «πανικού» που κατέγραφε το αντίστοιχο future για το αμερικανικό αργό πριν από δύο εβδομάδες.
Σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων παραγωγών για μείωση της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια.
Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε ενέργεια και καύσιμα
14:05
Το Ιράν προειδοποιεί ότι οι χώρες της ΕΕ θα «πληρώσουν το τίμημα» για τον πόλεμο
14:04
Το Ιράν απειλεί την Ευρώπη αν «μείνει σιωπηλή στον πόλεμο», το ΝΑΤΟ κρούει τον κώδωνα: Βομβαρδισμοί σε Τεχεράνη και Λίβανο
14:00
Το Ιράν τείνει να αποτελέσει απειλή και για την Ευρώπη, δηλώνει ο Ρούτε
13:52