ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Δύο νέες εκδόσεις ομολόγων μέσα στο 2020 εξετάζει η Ελλάδα

Reuters: Δύο νέες εκδόσεις ομολόγων μέσα στο 2020 εξετάζει η Ελλάδα
Martin Meissner / AP Photos

Δύο ακόμη φορές σκοπεύει να βγει στις αγορές η Ελλάδα το 2020 σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Το σχέδιό μας προβλέπει τουλάχιστον δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων έως το τέλος του έτους με στόχο την άντληση περίπου 4 δισ. ευρώ», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο.

«Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι», είπε ο αξιωματούχος χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη λήξη των νέων ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει αντλήσει εφέτος συνολικά 4,5 δισ. ευρώ από εκδόσεις ομολόγων 15ετών και 7ετών. Εάν τα σχέδια της για άλλες δύο εκδόσεις προχωρήσουν κανονικά, συνολικά θα αντλήσει εφέτος 8,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αρχικά η Ελλάδα στόχευε να εκδώσει εφέτος 7 δισ. ευρώ νέου χρέους, εκ των οποίων θα αξιοποιούσε το 1,7 δισ. ευρώ για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ που λήγουν το 2021.

Σύμφωνα με το Reuters αυτή η αποπληρωμή υπόκειται πλέον σε επανεξέταση. «Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Η Ελλάδα εξόφλησε πέρυσι πρόωρα δάνεια του ΔΝΤ ύψους 2,7 δισ. ευρώ, μειώνοντας έτσι τη συνολική έκθεσή της στο Ταμείο σε 5,7 δισ. ευρώ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ