ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρέα και ανθυγιεινά: Προς ένταξη νέες κατηγορίες εργαζομένων

Βαρέα και ανθυγιεινά: Προς ένταξη νέες κατηγορίες εργαζομένων
PIXABAY

Από την επόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσει με νέο Διοικητικό Συμβούλιο η Επιτροπή Κρίσεων Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η οποία θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις εργαζομένων που χρειάζεται να ενταχθούν σε νέα ρύθμιση που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας.

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης απαντώντας στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκερόγλου, που επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για την ανάγκη να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγιεινής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το σημαντικό έργο που συντελούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς κρίσης, και το αποδεικνύει έμπρακτα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε αλλά και θα λάβει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ