ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νουί: Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος είναι ικανός να απορροφήσει απρόβλεπτες αναταράξεις

Νουί: Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος είναι ικανός να απορροφήσει απρόβλεπτες αναταράξεις

Στην αποσαφήνιση πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν χρειάζεται να αντλήσουν νέα κεφάλαια καθώς τα κεφάλαια τους ήδη υπερβαίνουν τα ελάχιστα υποχρεωτικά επίπεδα, προχώρησε η Ντανιέλ Νουί επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η επικεφαλής του SSM ανέφερε πως οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κατά μέσο όρο δείκτες Tier 1 περίπου στο 13%, αυξημένους σε σχέση με το 9% περίπου του 2012.

«Ο κλάδος είναι πολύ πιο ικανός σήμερα να απορροφήσει απρόβλεπτες οικονομικές ή χρηματοοικονομικές αναταράξεις από ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε η Νουί. «Βρισκόμαστε σε μια σχετικά άνετη θέση για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με οργανωμένο τρόπο τα επόμενα χρόνια», είπε.

Οι δηλώσεις της έρχονται 24 ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πλέον πιο ανθεκτικές καθώς το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο τις έχει αναγκάσει να μειώσουν τους κινδύνους και να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ