ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέδριο Economist - Θεοχάρης: Ο τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα

Συνέδριο Economist - Θεοχάρης: Ο τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα

Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι σε θέση να ανακάμψει «πολύ γρήγορα», από τη στιγμή που θα αρθούν οι περιορισμοί οι οποίοι αρχικά επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, εξέφρασε στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Έχουμε δει σε άλλες κρίσεις στο παρελθόν ότι ο τουρισμός ανακάμπτει πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα ο τουρισμός αφορά περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ραγδαία πτώση της ζήτησης στον τουρισμό, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επεσήμανε ότι οι ελληνικές αρχές σταδιακά μετακινούνται από την αρχική προσέγγιση για αποκλειστικά εσωτερικό τουρισμό τους επόμενους μήνες σε μια προσέγγιση που δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στον τουρισμό από το εξωτερικό.

Περιγράφοντας διαφαινόμενες τάσεις τις οποίες -δεν δρομολόγησε, αλλά- επιτάχυνε η συγκυρία, μεταξύ άλλων, μίλησε για ενδεχόμενη πίεση στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και στους tour operators.

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην άρση των περιορισμών και στην ανάγκη διατήρησης των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας:

«Η Ελλάδα διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται με επιτυχία την πανδημία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ