Ποιες επιχειρήσεις αφορά η παράταση στη μείωση του ενοικίου
Την παράταση του μέτρου του μειωμένου ενοικίου κατά 40%, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Η απόφαση αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και μειωμένο μίσθωμα θα μπορούν να καταβάλουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού λουκέτου ή μειωμένου τζίρου.
Μειωμένο ενοίκιο θα μπορούν να καταβάλλουν και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.
Την ίδια δυνατότητα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου.
Αναφορικά με τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο.
Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.
«Άνοιξε» η πλατφόρμα για τα αναδρομικά στο επίδομα παιδιού - Σήμερα η έκτακτη πληρωμή
01:00
Από πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στις παραδόσεις courier - Μετρητά τέλος
00:30
Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα συναντήσουν τους απεσταλμένους του Τραμπ την Παρασκευή και το Σάββατο
23:59
Ισραήλ: Παύει η λειτουργία του βρετανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ - Παραμένουν επτά διπλωμάτες
23:50