ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας στο CNN Greece: Γενναία η μείωση του ΦΠΑ, εάν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε το θέμα

Πέτσας στο CNN Greece: Γενναία η μείωση του ΦΠΑ, εάν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε το θέμα
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για γενναία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για τις ενστάσεις των φορέων του κλάδου, δήλωσε πως εφόσον χρειαστεί η κυβέρνηση θα ξαναδεί το θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως στοίχημα για να αποφευχθεί μία έξαρση της πανδημίας είναι η ιχνηλάτηση και περιχαράκωση των κρουσμάτων.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν έχουν επιδεινωθεί από τις 4 Μαΐου, όποτε και τέθηκε σε εφαρμογή η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, κάτι το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για μία ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας από το άνοιγμα της αγοράς.

«Αναμένουμε να δούμε πώς θα κινηθούν και αυτή την εβδομάδα οι επιδημιολογικοί δείκτες και αισιοδοξούμε πως θα συνεχίσουμε το ίσιο θετικά», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και η περιχαράκωσή τους, είναι κομβική για να μην υπάρξει διασπορά.

Σε άλλη ερώτηση του CNN Greece για τα παράπονα του κλάδου της εστίασης για τη μη μείωση οριζόντια κατά 6% του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια γενναία μείωση του ΦΠΑ, που είναι της τάξης του 44%, η οποία είναι σημαντική και μπορεί να ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη των επιχειρήσεων της εστίασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιδημιολογική κρίση δημιουργεί πρόσθετα βάρη, το κόστος των οποίων σε μεγάλο βαθμό αναλαμβάνει η κυβέρνηση αλλά ένα μέρος θα πρέπει να το επωμιστούν και οι επιχειρήσεις.

«Είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα στους κλάδους που πλήττονται και να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις εάν χρειαστεί», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ