ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση στις επικουρικές συντάξεις

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση στις επικουρικές συντάξεις
POOL / ΙΝΤΙΜΕ

Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση στις επικουρικές τους συντάξεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι τυχόν μειώσεις που είδαν οι συνταξιούχοι αυτόν τον μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε ώστε να πάρουν τις αυξήσεις από τις 2 του επόμενου μήνα.

«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος, χωρίς περικοπές», υπογράμμισε, εξηγώντας, παράλληλα, πως έγινε μια φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως αποκαθίστανται οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά. Η παρακράτηση που είχε ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 λεπτά του ευρώ το μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017, συνέχισε και εξήγησε πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν.

«Συμμορφωνόμαστε με την απόφαση του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου», προσέθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως γίνεται, μετά από πολλά χρόνια, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος και διευκρίνισε πως πρόκειται για μείωση 0.90 λεπτά του ευρώ στο μη μισθολογικό για εργοδότη και εργαζόμενο από 1η Ιουνίου.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι από τον Σεπτέμβριο να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη με την αύξηση για τους συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα. Ακόμη, σημείωσε πως θα υπάρξει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων.

Ακόμη γνωστοποίησε πως εντός του Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών 8 μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών και δεσμεύτηκε πως τα χρήματα υπάρχουν.

«Τα είχαμε προετοιμάσει στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο», είπε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ