ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τόμσεν ενημέρωσε το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο Τόμσεν ενημέρωσε το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Επιμένει ο Τόμσεν στη μείωση συντάξεων Eurokinissi

Επιμένει ο Πολ Τόμσεν στην άποψη ότι είναι αναγκαία η μείωση συντάξεων στην Ελλάδα.

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του συμβουλίου του ΔΝΤ.

Ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε στην ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και το χρέος και επέμεινε στα όσα έγραψε στο blog του ΔΝΤ την περασμένη βδομάδα για την ανάγκη περικοπής των συντάξεων.

Τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν ενστάσεις σχετικά με το κατά πόσο ήταν αναγκαίο να εκφραστούν αυτές οι απόψεις μέσω του blog του Ταμείου αλλά ο κ. Τόμσεν διευκρίνισε ότι τα ίδια είχε πει και μια μέρα νωρίτερα στη σύσκεψη του Eurogroup, κάτι που επιβεβαίωσε και η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρντ.

Επαναλήφθηκε, τέλος, η θέση ότι τα στελέχη του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα όταν δουν τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τόμσεν στο άρθρο του μοιάζει να κλείνει το μάτι στις δύο πλευρές. Το μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση είναι: «Προχωρήστε σε περικοπές συντάξεων, ωστόσο διεκδικήστε ως αντάλλαγμα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα».

Το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους είναι: «Αποδεχτείτε μια μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους και αποφύγετε την επανεμφάνιση των φόβων για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ