ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 12 Ιουνίου θα διαγραφούν οι μετοχές της Akazoo από τον Nasdaq

Στις 12 Ιουνίου θα διαγραφούν οι μετοχές της Akazoo από τον Nasdaq
QCM

Στις 12 Ιουνίου 2020 θα διαγραφούν οι μετοχές και οι τίτλοι κτήσης μετοχών (warrants) της Akazoo από τον Nasdaq, σύμφωνα με απόφαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στη βάση των αναθεωρημένων πληροφοριών που παρείχε η Akazoo στο προσωπικό του Nasdaq διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η απόφαση του προσωπικού του Nasdaq να διαγράψει τις κοινές μετοχές και τα warrants της Akazoo έγινε οριστική στις 27 Απριλίου 2020, ήτοι μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από την Quintessential Capital Management (QCM), το αμερικανικό fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο.

Μάλιστα, αν και η Akazoo ενημερώθηκε για τη σχετική απόφαση του Nasdaq στις 15 Μαΐου δεν άσκησε έφεση και δεν ζήτησε ακρόαση.

Η διαγραφή της Akazoo από το αμερικανικό χρηματιστήριο λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που δεκάδες δικηγορικά γραφεία στις ΗΠΑ καταθέτουν ομαδικές αγωγές σε βάρος της της Akazoo SA και μελών της Διοίκησης της (πρώην και νυν) από μετόχους που αγόρασαν τους τίτλους της εταιρείας μεταξύ 11 Σεπτεμβρίου 2019 ως και 20 Απριλίου 2020. Οι αγωγές αποσκοπούν στην ανάκτηση αποζημιώσεων για φερόμενες παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας βάσει του αμερικανικού νόμου περί κινητών αξιών του 1934.

Στις 23 Ιουνίου αμερικανικό δικαστήριο θα διορίσει τον επικεφαλής ενάγοντα στη νομική διαμάχη κατά της Akazoo. Δεδομένου ότι ο επικεφαλής ενάγων ενεργεί για λογαριασμό όλων των άλλων μελών της αγωγής για την επίλυση των διαφορών, τα νομικά γραφεία που καταθέτουν τις αγωγές σε βάρος της Akazoo και των στελεχών της, καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μετόχων – εναγόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ