Προχωρεί η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων – Πυρετός προετοιμασιών από την ΑΑΔΕ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υποχρεωτική έκδοση των ηλεκτρονικών τιμολογίων από όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Η ΑΑΔΕ άνοιξε ήδη την εφαρμογή στην οποία οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την πιστοποίηση του λογισμικού τους, σχετικά με την Ηλεκτρονική Εκδοση Στοιχείων.
Η διαδικασία αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, σε καθολικό επίπεδο.
Η κρίση της πανδημίας πήγε πίσω την ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων. Ο στόχος ήταν τα ηλεκτρονικά βιβλία να εφαρμοστούν από αυτόν τον μήνα αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και πάει αργότερα.
Επίσης, η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών, με νέες που θα έχουν τη δυνατότητα online σύνδεσης με το Taxisnet, αναβλήθηκε. Αντί της 31ης Μαΐου που ήταν η προθεσμία αντικατάστασης, ορίστηκε νέα προθεσμία η 31η Ιουλίου.
SPONSORED
Νέα δεδομένα για τις συμβάσεις κοινωνικής αντιπαροχής - Οι νέοι όροι και οι ρήτρες
13:41
Ο Τραμπ ο τέταρτος Αμερικανός προέδρος που «πέρασε» στο Τζονγκνανχάι - Γιατί τον προσκάλεσε ο Σι
13:29
Ζαχαράκη: Έκκληση στους μαθητές να μιλούν όταν πιέζονται – Τι είπε για Πανελλαδικές
13:18
Η κριτική σκέψη, το ισχυρότερο φίλτρο απέναντι στην εργαλειοποίηση της γλώσσας
13:09