ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες στα τέλη Απριλίου

Στα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες στα τέλη Απριλίου
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στα 2,4 δισ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Απριλίου τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες,  παραμένοντας αμετάβλητα σε σχέση με τον Μάρτιο.

Στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε στο ποσό των 1,770 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μείωση έναντι του ποσού των 1,788 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα, Μάρτιο. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Απρίλιο αυξήθηκαν στα 626 εκατ. ευρώ, από 610 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη Γενική Κυβέρνηση αύξηση σημείωσαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα των ασφαλιστικών ταμείων ανερχόμενες σε 486 εκατ. ευρώ, από 484 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων μειώθηκαν αισθητά από τα 680 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, στα 667 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα χρέη των Λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις οφειλές των υπουργείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ