Παραιτείται ο Μάριο Σεντένο από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας
Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο θα παραιτηθεί στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος ντε Σόουζα ανέφερε ότι αντικαταστάτης του Σεντένο θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Ζοάο Λεάο.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανέφερε πως «Η ζωή είναι φτιαγμένη από κύκλους και καταλαβαίνω ότι σέβομαι ότι ο Μάριο Σεντένο θέλει να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο στη ζωή του».
Δεδομένου ότι ο Σεντένο είναι επικεφαλής του Eurogroup μένει να ξεκαθαριστεί το εάν η αποχώρηση του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας θα οδηγήσει άμεσα σε κινήσεις αντικατάστασής του στο τιμόνι της Ευρωομάδας.
Σύνοδος G7 για Περιβάλλον: «Εξαιρετικά» τα αποτελέσματά της, λέει το Παρίσι
20:46
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκλείουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση
20:35
Το Ιράν θα εξαιρέσει τη Ρωσία από τα τέλη ναυτιλίας στο Ορμούζ, λέει ο πρέσβης του στη Μόσχα
20:24
Μακρόν: «Αν απειληθεί η Ελλάδα από την Τουρκία θα είμαστε εδώ» - Μητσοτάκης: «Στην Κύπρο δράσαμε ως gamechangers»
20:20