ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ψήφος εμπιστοσύνης η έκδοση 10ετούς ομολόγου - Η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο

Σταϊκούρας: Ψήφος εμπιστοσύνης η έκδοση 10ετούς ομολόγου - Η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την ικανοποίηση του για την μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντας ως «ψήφο εμπιστοσύνης» την έκδοση και εστιάζοντας στους ποιοτικούς επενδυτές που προσέτρεξαν να αποκτήσουν το ελληνικό χρεόγραφο.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα η Ελλάδα έλαβε ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η χώρα βγήκε στις αγορές, με επιτυχία.

Άντλησε, με έκδοση δεκαετούς ομολόγου, 3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,57%. Επιτόκιο ίσο περίπου αυτού της αντίστοιχης τελευταίας έκδοσης, τον Οκτώβριο του 2019.

Και φυσικά, επιτόκιο πολύ χαμηλότερο της αμέσως προηγούμενης έκδοσης, τον Μάρτιο του 2019, που είχε διαμορφωθεί στο 3,9%.

Επιπρόσθετο θετικό στοιχείο, αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του ΟΔΔΗΧ, αποτελεί η καλή ποιότητα της σημερινής έκδοσης, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές.

Τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι οι αγορές αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του συνεκτικού σχεδίου της Κυβέρνησης, καθώς και την αξιοπιστία της, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών συνεπειών της.

Πάνω σε αυτή τη βάση, με πίστη στις δυνάμεις μας, αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Ώστε να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ